dinsdag 30 augustus 2011

Wie zijn hier de onbevoegden?


Eigen weg RWE? Hoezo eigen weg? Dat hele bouwwerk is toch illegaal sinds de Raad van State vorige week de bouwvergunning voor de kolencentrale vernietigde. En eh… wie zijn hier eigenlijk de onbevoegden?

Tientallen tegenstanders van de kolencentrale in de Eemshaven kwamen vanochtend voor de illegale bouwput bijeen om RWE er op te wijzen dat de werkzaamheden zo spoedig mogelijk stilgelegd moeten worden. Greenpeace en Natuur & Milieu kondigden aan een kort geding aan te spannen tegen de provincie Groningen om die eis kracht bij te zetten.

Opvallend veel Duitsers waren aanwezig. De kolensmeerboel is vanaf Borkum en vanuit Oost-Friesland goed zichtbaar. Een pluim voor hun protest, ook tegen vergelijkbare bouwplannen in eigen land. Vanuit Berlijn was het Groene Bondsdaglid Thilo Hoppe zelfs “angereist” om het protest in Noord-Groningen en Oost-Friesland een hart onder de riem te steken.

Opvallend was de aanwezigheid van veel GroenLinksers, die uiterst kritisch zijn op het besluit van de Groenlinkse gedeputeerde Wiebe van der Ploeg om de bouw van de RWE-centrale ook zonder vergunning te gedogen. Volgende week vergadert Provinciale Staten over dit onderwerp. Hopelijk komt de GroenLinkse statenfractie met een motie om de bouw toch te stoppen.

Erik de Graaf

2 opmerkingen:

John zei

Het terrein is van RWE.
Dat er in jouw ogen een illegaal bouwwerk staat wil niet zeggen dat RWE er illegaal aanwezig is.

Welke kolensmeerboel bedoel je ?
Er is nog geen gram kolen aanwezig op het terrein.

Jantje Zoltwotter zei

Warffum, 5 september 2011

Aan het college van burgemeester en wethouders,

Afgelopen week kwam mij een Gemeentebericht in de Ommerlander van donderdag 1 september onder ogen waarin u mij uitnodigt om mee te denken over een naam voor een nieuwe weg in het Eemshavengebied.

Dit stel ik zeer op prijs want onze prachtige gemeente gaat mij zeer aan het hart.

Het voorstel van Groningen Seaports ( met instemming van de stichting Historische Kring voor Noordelijk Hunsingo) om deze nieuwe weg "Wadden weg" te noemen vind ik wel heel onheilspellend wat betreft de verwachtingen voor de toekomst van onze regio. Ons werelderfgoed " Het Wad" zomaar laten verdwijnen?
Hiet moeten we met ons allen toch niet aandenken, zou het daarom niet veel beter zijn deze nieuwe weg in het Eemshavengebied de veel positievere naam "Steenkolencentrale weg" te geven?

Natuurlijk hoor ik graag van u en de stichting Historische Kring Hunsingo,

met betrokken groet,

Jantje Zoltwotter
(Schaafsma)