donderdag 8 mei 2008

Tierende nieuwslezer

“Tyfus, kut en fucking hell”, zei nieuwslezer Sacharko Broere van TV Noord gisteren toen hij zich verslikte in een lange volzin. Per ongeluk was de uitbarsting niet uit het Noord Nieuws van zeven uur geknipt. “Afschuwelijk”, reageert de hoofdredacteur van RTV Noord vanochtend in mijn ochtendblad. “Ik geneer me dood. Een freelance technicus heeft hier een onvergeeflijke en ontzettend amateuristische fout gemaakt. Het laatste woord is er nog niet over gesproken”.

De freelance technicus krijgt dus de volle laag. De tierende nieuwslezer blijft buiten schot. Nogmaals de hoofdredacteur: "Sacharko was ontevreden over een stuk tekst in de live-uitzending van zes uur. Dat gebeurt wel vaker. We nemen zo'n deel dan opnieuw op en monteren dat in de herhaling. Bij de opname versprak Sacharko zich echter opnieuw en dus sprak hij zichzelf even in krachttermen toe om het vervolgens goed te doen. Maar de technicus heeft het genante moment in de herhaling van zeven uur gemonteerd."

Gezellige boel op de redactie van RTV Noord. Als er iets niet onmiddellijk lukt gaat het dak eraf. Flink tieren kan best eens helpen weet ik uit ervaring, maar dan moet je niet zeuren als dat per ongeluk niet onopgemerkt blijft. Een foutje van een technicus kan gebeuren. Was het niet Ronald Reagan die ooit voor de grap in een test een atoomaanval op de Sovjetunie aankondigde? Het werd wereldnieuws.

Op de website van RTV Noord staat (nog) niets over het voorval. Om acht uur was de misser gisteravond uit het Noord Nieuws weggeknipt. Maar wie weet is het vanavond in De Wereld Draait Door of in Pauw & Wittemans zapservice nog een keer te zien.

Erik de Graaf

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij sprak het wel netjes uit, hoorde ik, met beschaafde dictie.

Anoniem zei

Aha, zou het dan misschien in zijn tekst hebben gestaan?

henri van veen zei

Wel wel. It's been a while. Alles goed Erik? Tja, wat een toestand met die jongen.