maandag 26 januari 2009

GroenLinks raadslid op matje bij CdK

Het GroenLinkse raadslid Harm Janssens in de gemeente Loppersum heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid, zoals op de cartoon uit het Dagblad van het Noorden duidelijk is te zien. Vorige week lekte hij uit de vertrouwenscommissie, die de herbenoeming van CDA-burgemeester Rodenboog besloot, dat slechts 10 van de 15 raadsleden voor de nieuwe termijn van de burgemeester kozen. Dat was wat mager.

Max van den Berg, commissaris van de queen in Groningen, riep het GroenLinkse raadslid op het matje. Volgens het Dagblad van het Noorden van afgelopen vrijdag kreeg Harm Janssens “een veeg uit de pan”, maar werd hij verder gespaard van rechtsvervolging, omdat hij spijt betuigde.

Opvallend is dat het Dagblad van het Noorden vandaag opnieuw uitpakt met een artikel over de kwestie-Loppersum. In een opiniestuk stelt de journalist dat Janssens wel degelijk bewust uit de school klapte, omdat hij de heersende politieke cultuur in Loppersum zat is. Door slecht bestuur kwijnen wegen, bruggen en voorzieningen weg en zal Loppersum binnenkort met een artikel-12-status onder curatele van Den Haag worden gesteld. Opvallend is dat het Dagblad dat begrip voor Janssens heeft. Hem wordt moed toegedicht, waaraan het “in de politiek helaas al te vaak ontbreekt”. Het opiniestuk raadt de betrokken politici aan “over hun eigen schaduw heen te stappen. Dus niet te veel tijd verdoen met schande spreken over de ‘dappere’ Harm Janssens, maar aan de slag. In Loppersums belang”. Dat lijkt mij ook een goed idee.

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: