vrijdag 14 mei 2010

Hit the road Jack


Staatssecretaris De Vries afgetreden. Terecht! Niet omdat hij een buitenechtelijke relatie heeft, want dat gaat mij niets aan. Ook het vlees van de spindoctor achter de normen & waardencampagnes van het CDA in de afgelopen jaren is blijkbaar zwak.

Waarom is het dan wel terecht? Omdat ik van een minister of staatssecretaris, die ook mij op zijn of haar ministerie vertegenwoordigt (al heb ik daar zelf niet voor gekozen), verwacht dat hij zich als leidinggevende niet kwetsbaar of zelfs chantabel maakt door een relatie op de werkvloer aan te gaan. Daar had ik een voorbeeldfunctie van hem verwacht, zeker op een ministerie waar hiërarchie zo’n belangrijke rol speelt.

Beter had de staatssecretaris van Defensie eerder zelf kunnen aftreden toen hij zijn ondergeschikte (beetje lullig woord in dit geval) niet uit het hoofd kon zetten. Een relatie met zijn adjudante maakte hem ongeschikt voor zijn baan. Hoewel een staatssecretaris die niet meer aan JSF's kan denken natuurlijk wel iets aantrekkelijks heeft.

Erik de Graaf

1 opmerking:

Hans Verbeek zei

Ik denk ook dat opstappen de enige uitweg was.

Als hij een maand geleden zelf de relatie uit de doeken had gedaan, was het een ander verhaal. Die dingen gebeuren nu eenmaal.
In dat geval was hij niet chantabel: zelf initiatief nemen en open kaart spelen wekken de indruk van daadkracht.

Nu heeft Jack de zaak uit de hand laten lopen, hij is betrapt en staat voor aap.