zondag 10 februari 2008

De gouden bruiloft


Gisteravond lieten de kinderen van de vervolgcursus toneel van Jeugdtheaterschool Wonderboom zien wat ze in het afgelopen jaar hebben opgestoken. Het was een spetterende, kleurrijke voorstelling in de Schakel in Warffum. De koningin in De Gouden Bruiloft was het regeren zat, maar de kroonprinses voldeed nog niet aan alle voorwaarden om de kroon over te nemen. Het grote probleem was dat ze niet getrouwd was. Zonder een huwelijk liet de grondwet de troonsopvolging niet toe.

Een dikke tachtig prinsen waren al op zicht geweest, maar geen enkele wilde de prinses trouwen. Ze kon niet lachen, ze was altijd sikkeneurig. Ten einde raad liet haar moeder toe dat ze niet per sé met een prins moest trouwen. De eerste jongen die de prinses aan het lachen kreeg mocht koning worden. Een arme boerenzoon met een gouden hart kreeg het voor elkaar, tot verbazing van zijn pesterige broers.

De Jeugdtheaterschool Wonderboom organiseert sinds 2000 theatercurssen voor jongeren van 10 tot 18 jaar in Noordwest-Groningen. De kinderen starten met de basiscursus, waarna doorgestroomd kan worden naar de verdiepingscursussen en de voorstellingen. Het is elke keer weer opvallend met hoeveel plezier een professionele voorstelling kan worden gemaakt. Dat was gisteravond goed te zien in de Gouden Bruiloft. Volgend weekend is de productie van de gevorderde basisschoolleerlingen te zien in de gymzaal in Warffum. Het belooft een spektakel te worden. Mis het niet als je in de buurt bent!

Meer foto's van de Gouden Bruiloft.

Erik de Graaf (bestuurslid Wonderboom)

Geen opmerkingen: