vrijdag 7 maart 2008

Nieuwe website Statenfractie Groningen

De website van de Groningse Statenfractie is vernieuwd. Het heeft even geduurd, maar het is dan ook een groenrode oase geworden. Met algemene informatie over GroenLinks in onze provincie, standpunten, actualiteiten en een uitgebreide politieke agenda. And last, but not least: de weblogs van Wiebe van der Ploeg en Fennie Stavast, twee van de drie Groningse Statenleden. Hopelijk volgt Janine Siersema spoedig.

Wiebe geeft onmiddellijk gas in zijn weblog. Deze week was er een personeelswisseling in het Groningse College van Gedeputeerde Staten. Ineke Mulder struikelde over de financiële perikelen bij Jeugdzorg, maar de volgende kritische discussie (die over de sloop van het dorp Ganzedijk) was al in aantocht. Gebrek aan regie werd haar ook in dit dossier al verweten. Het vertrek van Ineke Mulder leidde tot "herstructurering" van het College (zo noemen we het maar even in de context van de discussie over woningsloop en -bouw). Vandaag werd bekend dat ze wordt opgevolgd door Pim de Bruyne, waarmee het College van GS na vele, vele jaren (hoeveel eigenlijk?) weer louter uit mannenbroeders bestaat. "Manpower", noemt Wiebe het. Hij constateert dat de provinciale politiek in Groningen hard aan een nieuwe emancipatiegolf toe is.

Erik de Graaf

2 opmerkingen:

Harry Perton zei

De weblogs van Wiebe van der Ploeg en Fennie Stavast zijn natuurlijk geen schaduw van echte weblogs. Ten eerste zit er geen rss-feed op, zodat je ze altijd vanaf bookmarks moet benaderen, en ten tweede kan je er niet op reageren.

Trouwens, op dit blog kan je eigenlijk ook alleen maar reageren als je klant bij Google/Blogger bent, terwijl dat met een vrij simpele switch te verbreden valt.

Anoniem zei

Terechte kritiek van Harry. Bedankt! Volgens mij is de "vrij simpele switch" nu toegepast.