donderdag 2 april 2009

Aprilgrap

RTV Noord had gisteren een aardige aprilgrap. De zender zou een boete van 33.000 euro hebben gekregen voor het veelvuldig draaien van het kostelijke lied Bie de Lidl van de Groningse sterren van Voorheen de Bende (mit Pazzipanten). Een concurrerende supermarkt uit de stad zou een klacht hebben ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Vierduizend kijkers en luisteraars ondertekenden een protestpetitie.

Altijd leuk, die aprilgrappen. Ik vergeet nooit dat de Groninger Gezinsbode in pakweg 1986 bekendmaakte dat bij bodemwerkzaamheden archeologische vondsten waren gedaan, waaruit bleek dat de geschiedenis van de stad veel verder terugging dan altijd gedacht. Op een van de scherven was heel duidelijk het jaartal 90 vóór Christus te lezen. Het was druk toen de bewijzen uitgestald zouden worden in vitrines van het inmiddels aan betonrot bezweken stadhuis.

B&W van Eemsmond namen een paar jaar geleden in een milieuplan op dat auto’s om milieuredenen niet meer op straat, maar alleen nog in de autowasstraat gereinigd mochten worden. De fracties hadden de stukken al weken eerder gekregen, maar bij de behandeling op 1 april ontstond veel verontwaardiging. Je kon precies zien voor wie de auto als heilige koe gold. Met enige nuchterheid ten opzichte van auto’s had ik gelukkig door waarom het ging… 1 april!

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: