zondag 19 april 2009

Cosmetische salarisaanpassing

Mijn ironische stukje over het exorbitante salaris van Marc Calon bij Aedes stond nog niet op het internet of er werd al een aanpassing aangekondigd. Ja, soms moet je een succesje claimen. Of het je nu toekomt of niet.

Als onafhankelijk voorzitter van de koepel van woningcorporaties zou Calon 200.000 euro voor drie wekelijkse werkdagen krijgen (verdienen lijkt me het verkeerde woord). Door in vaste dienst te treden wordt het bedrag nu teruggebracht tot 150.000 euro. Je vraagt je bijna af hoe hij daarvan rond kan komen.

In werkelijkheid is het echter een cosmetische salarisaanpassing. In zijn portemonnee zal Calon het niet merken, omdat hij in loondienst nu geen hoge kosten als zelfstandig ondernemer hoeft te betalen en er nu extra tegemoetkomingen bijkomen. Ineke van Gent rekende voor dat het Calon ongeveer 7.000 euro scheelt. Er verandert nauwelijks iets, een salarisaanpassing voor de bĆ¼hne dus. In feite worden we allemaal opnieuw in de maling genomen. Goed dat GroenLinks daar kamervragen over stelt.

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: