vrijdag 6 juni 2008

Rijksuniversiteit Groningen passeert Arjan Robben

Sinds jaar en dag beweert de Rijksuniversiteit Groningen de uitkomst van internationale sporttoernooien te kunnen voorspellen. Op wetenschappelijke basis uiteraard. Als Van Basten zijn loopbaan als bondscoach succesvol wil afsluiten moet hij de wetenschappelijke opstelling onverkort overnemen.

In de eigen noordelijke omgeving wordt niet in dank afgenomen dat Arjan Robben, de trots uit Bedum, niet in het ideale wetenschappelijke RuG-team is opgesteld. Waarmee in ieder geval is bewezen dat de wetenschap wars van regionaal chauvinisme is. Zonder Robben zullen we volgens de wetenschap eind juni de finale van Duitsland winnen. Na twintig jaar opnieuw Europees kampioen.

Leuk spelletje, zult u denken. Dacht ik tenminste ook. Treurig dat de wetenschappers het serieus menen. Vanochtend las ik dat van de achttien eredivisieclubs alleen Vitesse gebruikmaakt van de wetenschappelijke aanpak van de RuG. Waarschijnlijk zijn de Arnhemmers dit seizoen alleen daardoor op die prachtige twaalfde plaats geëindigd. Voetbal met wat menselijke maat lijkt me toch aardiger.

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: