vrijdag 29 augustus 2008

Blunder Eemshavenweg kost "maar" een miljoentje

In recordtempo werden onze GroenLinkse vragen aan het college over de panne bij de renovatie van de Eemshavenweg beantwoord. Vorige week donderdag ingediend, dinsdagavond beantwoord. Hulde, maar het ging dan ook om een flinke blunder die afgelopen woensdag nog in de Commissie Economie & Mobiliteit aan de orde gesteld kon worden.

Vorige week meldde het Dagblad van het Noorden dat de Eemshavenweg, oftewel de N46 van Groningen naar de Eemshaven, na de renovatie van de afgelopen maanden een te smalle verharding naast de lijnen had. Volgens de gedeputeerde was het een kwestie van belijning, dat eenvoudig en voor weinig geld op te lossen was.

Uit de beantwoording van de vragen bleek dat de zaak toch wat ernstiger en ook kostbaarder was dan de gedeputeerde op RTV Noord deed geloven. Het herstel zal toch weer een week of acht in beslag nemen, nadat de weg net maandenlang traject voor traject afgesloten is geweest. En het zal weer een slordig miljoentje kosten. Opvallend dat de gedeputeerde altijd wel weer geld vindt in een hoekje van het provinciehuis als het de financiering van blunders gaat.

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: