vrijdag 22 augustus 2008

Duur foutje bij renovatie Eemshavenweg

Er is een kostbare fout gemaakt bij de renovatie van de Eemshavenweg, de N46 van Groningen naar de Eemshaven. De bermverharding blijkt aan beide kanten van de weg vijftien centimeter te smal. Dat berichtte het Dagblad van het Noorden gisteren.

Op TV Noord had de gedeputeerde Henk Bleker (CDA) het ’s avonds helemaal niet over een te smalle bermverharding. Volgens hem is het een kwestie van belijning. De lijnen zijn te dicht bij de rand van het asfalt aangebracht. Dat is het hele eiereten, leek de gedeputeerde te suggereren. Een foutje, maar relatief eenvoudig op te lossen.

Het is de vraag wie het bij het rechte eind heeft, het Dagblad of de gedeputeerde. Veel wijst erop dat Bleker mis zit en de blunder voor radio en tv bagatelliseerde. De fractie van GroenLinks heeft vandaag schriftelijke vragen ingediend. We willen een helder overzicht van de geconstateerde fouten. Ook willen we weten wie verantwoordelijk is voor de blunders en of het bericht klopt dat vanwege bezuinigingen geen puin is gestort ter versteviging van de kanten van de weg. Dat zou een schandaal zijn, omdat daarmee de veiligheid van de weggebruiker in het geding is. Bovendien vraagt GroenLinks waarom Bleker in het openbaar zo om de hete brij heen draaide met een theorie die zijn eigen ambtenaren toch vermoedelijk wel uit zijn hoofd hadden kunnen praten.

Het is duidelijk dat het laatste woord hierover nog niet is gesproken. Het kan nog wel eens een duur foutje blijken te zijn. Eerst wachten we de antwoorden maar af.

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: