vrijdag 29 mei 2009

Naamgenoten

U kent het waarschijnlijk wel. Je leest ineens dat er nog iemand rondloopt met jouw voor- en achternaam. Soms heeft dat wel iets, maar er zijn ook mensen die hun naam ervoor veranderen.

Zelf ben ik lang niet de enige Erik de Graaf op deze wereld. Vroeger woonde er al één in de flat tegenover de onze in Vlaardingen. Tegenwoordig woont er ook nog een andere Erik de Graaf in Warffum. Ik ken hem niet, maar een enkele keer krijg ik kennissen van hem aan mijn telefoon. Mijn schoonvader vond me dertig jaar geleden geloof ik een interessante partij, omdat hij een poosje dacht dat ik boeken over macrobiotiek schreef. Dat viel tegen. Later is het overigens toch nog goed gekomen.

Als ik op internet naar mijn naam zoek kom ik zonder moeite een badkamerspecialist, een voormalig Blood & Honour-kopstuk, een striptekenaar, een landschapsarchitect en een deskundige op het terrein van het Downsyndroom tegen. Het leek me aardig in de komende tijd af en toe eens aandacht aan mijn naamgenoten te schenken. De ene keer zal dat een prettiger taak zijn dan de andere keer. Dat zult u begrijpen als u de opsomming van hierboven leest.

Erik de Graaf

Geen opmerkingen: