zaterdag 19 maart 2011

Liftboy in fabriek voor zelfrijzend bakmeel


Vandaag stond voor VV Warffum C de uitwedstrijd tegen De Monnik op het programma. Uit op Schiermonnikoog. En als vader van een middenvelder meld ik me dan graag als chauffeur.

Vertrek om half negen uit Warffum. Eerst naar Lauwersoog, daarna met de veerboot naar Schier. Tenslotte met de bus naar het dorp. Om 11 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Om 11.03 uur was het 3-0, de zeereis zat onze elf blijkbaar behoorlijk in de benen. Na een ruststand van 5-0 kon de nederlaag in de tweede helft met goed spel tot 6-0 worden beperkt.

Maar daar ging het eigenlijk niet om. Het was voorjaar en in de luwte op de tribune in “Stadion de Monnik” genoot het legioen volop van de zon. De beloning voor een lange dag. En in de kantine van De Monnik las ik een spreuk dat je (ik citeer uit mijn herinnering) zonder inspanning niet aan de top komt. “Dan kun je maar beter liftboy worden in een fabriek voor zelfrijzend bakmeel”.

Nou, met die wijsheid kan ik de toekomst weer tegemoet.

Erik de Graaf

1 opmerking:

rob alberts zei

Of nu het voorjaarszonnetje of de opgedane wijsheid de nederlaag verzacht? Maar ik eet liever een zuurdesembroodje.
Zit er voor de voetballers nog een thuiswedstrijd in?
Tijdens de terugreis zal de teleurstelling wel weer verwerkt zijn. Rondom mijn heen lopen velen te klagen over het verlies in Den Haag van Ajax vandaag. En dat zal langer doorzeuren!
Vrolijke voorjaarsgroet