vrijdag 26 augustus 2011

Au! Pijnlijk!


Willens en wetens heeft RWE/Essent in de afgelopen jaren het risico gelopen dat de bouw van de kolencentrale in de Eemshaven gestopt moest worden door uitspraken van de Raad van State. Nu de bouwvergunning inderdaad is vernietigd zijn verdere bouwactiviteiten illegaal. En medelijden over de geĆÆnvesteerde miljarden is misplaatst.

Minister Verhagen zei onmiddellijk na de uitspraak dat de bouw gewoon moest worden voortgezet. Hij had lak aan de uitspraak van Raad van State, de bezwaren konden wel gerepareerd worden. Het college van Gedeputeerde Staten van Groningen volgt die lijn. Dat heeft Wiebe van de Ploeg, de GroenLinkse gedeputeerde van Groningen, zojuist verklaard.

“De effecten op de natuur zijn volgens de provincie niet van dien aard, dat zij een bouwstop nu rechtvaardigen. Bovendien heeft de provincie ook rekening te houden met de economische ontwikkeling van het Eemsdelta-gebied. Bij de bouw van de centrale zijn veel partijen betrokken”, aldus het nieuwsbericht op de provinciale website.

Au! Pijnlijk! Van een GroenLinkse gedeputeerde had ik juist na vernietiging van de vergunning door de Raad van State een krachtig pleidooi voor een koerswijziging verwacht.

Erik de Graaf

Eeerdere blogs over kolencentrales in de Eemshaven

2 opmerkingen:

Steven Koerts zei

ZEER eens met bovenstaand stuk. Op welke partij moet een mens in godsnaam stemmen als GroenLinks niet anders blijkt dan een CDA-dependance? En dat niet alleen in deze kwestie, maar bijvoorbeeld ook in de auteursrechtendiscussie. Nooit meer GroenLinks, helaas.

Pieter Bos zei

Hebben we hier te maken met het bestuurlijke faillissement van Groen Links. Wat voor zin heeft het nog om Groen Links te steunen als dit het resultaat is. Met veel moeite ben ik lid gebleven na het besluit tot de Kunduz missie maar nu ben ik er helemaal klaar mee. Ik zeg mijn lidmaatschap op.