zondag 23 oktober 2011

VV Warffum op NOS Teletekst!


Gisteren las ik op NOS Teletekst pagina 801 dat mijn oude club Zwaluwen in de zaterdag hoofdklasse B van Excelsior Maassluis had gewonnen. Ik kijk nog elke week hoe ze het doen. Vandaag lees ik op pagina 897/2 dat V.V. Renado uit Sint Nicolaasga in de vierde klasse zondag Noord Giethoorn heeft verslagen (1-4).

Maar nergens lees ik dat VV Warffum vanmiddag de cruciale uitwedstrijd tegen Engelbert met 1-2 won, waardoor het team van trainer Marnix Bakker weer aansluiting vond bij de subtop van de vijfde klasse E Noord. Na een slechte start komt Warffum langzaam op stoom. Let op, dat kan nog mooi worden!

De registratie van de uitslagen van het zondagamateurvoetbal houdt voor NOS Teletekst op bij de vierde klasse. Alleen de laagste klasse, de vijfde, ontbreekt in de overzichten. Ik vraag me af waarom de redactie van NOS Teletekst daartoe heeft besloten. Was het een praktisch besluit, omdat de vijfde klasse extra pagina’s zou kosten? Of werd gedacht dat de vijfde klasser minder kleurrijk dan de vierde is?

Het lijkt me in ieder geval voor de redactie wel jammer om niet compleet te zijn. Daarom doe ik een dringend beroep om de uitslagen van de vijfde klasse voortaan ook te publiceren. Voor de uitslag van VV Warffum kan ik altijd (nou ja, altijd?) gebeld worden. Bovendien kan de belangstellende Teletekstzapper eindelijk de enerverende derby’s van VV Warffum tegen Usquert, Eenrum of Kloosterburen volgen. En die wil toch niemand missen?

Erik de Graaf
(voorzitter VV Warffum)

2 opmerkingen:

Gerbie zei

Bijna helemaal terecht. Elders in den lande kent men ook nog een zesde klasse. Ik denk dat het een historisch gegroeid iets is. De KNVB bestond vroeger niet verder dan de 4e klasse. Daaronder speelde men op regionaal niveau, de zogenaamde 'onderbond'. Niet alleen teletekst, ook de landelijke dagbladen gingen (gaan? Lang geen maandagkrant gelezen..) niet verder dan de vierde klasse.

Oplossing is simpel toch: Kampioen worden en volgend jaar gewoon op teletekst verschijnen :-)

Gelkinghe Groninganus zei

Een redactie moet iets te kiezen hebben, anders is ze overbodig. Compleetzucht is dus uit den boze voor een redactie!