zaterdag 5 januari 2008

GraafWerk in uitvoering

Het is vandaag 5 januari 2008. Bijna twee jaar geleden startte ik mijn politieke weblog als GroenLinks gemeenteraadslid in het Noord-Groningse Eemsmond. Met enige regelmaat noteerde ik mijn belevenissen als lokaal politicus, totdat ik eind oktober 2007 na zeven jaar afscheid nam als raadslid. Sindsdien ligt die weblog stil. Op afscheid volgt afstand nemen.

Een aantal maanden vóór de start van mijn lokaalpolitieke weblog begon ik Werk in Uitvoering. Als een soort kladblok bij mijn website als historicus. Met wat minder regelmaat, maar toch geregeld, schreef ik daar "stukkies" over geschiedenis, politiek, cultuur en literatuur. Niet te zwaar, niet hoogdravend, maar luchtigjes en vooral tussen de bedrijven door. Over een busramp bij Ranum in 1940 bijvoorbeeld. Over het herstel van de wierde Helwerd bij Rottum. Of over de dood van een vriend in een Stasigevangenis in 1981.

De "stukkies" waren best aardig. De vorm als aanhangsel van mijn website beviel me echter niet. Vanaf vandaag vertoon ik mijn opgravingen op deze weblog. Met enige onregelmaat, zoals ik nu al realistisch vrees. In de blog GraafWerk worden bovendien de thema's van de bovenbeschreven inspanningen gecombineerd. Na zeven jaar politiek valt het niet helemaal mee mijn mond te houden over ontwikkelingen in mijn naaste omgeving..

Dames en heren! Ik hef het glas en verklaar deze nieuwe weblog FEESTELIJK voor geOPENd!

Erik de Graaf

3 opmerkingen:

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Dag Erik,

Je kunt het ook niet laten. Welkom terug. Ik houd je in de gaten....
Overigens nog een goed (beter?) 2008 toegewenst!

Anoniem zei

Bedankt en groeten